Uncategorized

6 gratis tips om succesvol te ondernemen

6 gratis tips om succesvol te ondernemen

Mijn Eigen Zaak, begeleidt (startende) ondernemers bij het ondernemerschap, zoals het schrijven van een ondernemersplan, het doen van acquisitie, de marketing, maar ook het bijhouden van je administratie. Ook bestaande ondernemers kunnen bij Mijn Eigen Zaak terecht voor persoonlijke ondersteuning en ontwikkelingstrajecten.

1.     Wat levert je succes en plezier op!

Samen delen we de visie dat je als ondernemer sterker staat als je datgene kunt doen waar je goed in bent. Dat levert je veel meer succes en plezier op! Maar je kunt niet in alle aspecten van het ondernemerschap uitblinken.

In het kennismakingsgesprek wordt gekeken welk type ondernemer je bent en waar je kracht ligt als ondernemer. In het gesprek wordt ingegaan op je “persoonlijke leiderschap” waarin inzicht wordt verkregen over je talenten en je ontwikkelkansen.

Wij vinden het heel erg belangrijk dat jij als ondernemer dicht bij jezelf kunt blijven en je gewenste resultaat bereikt. Onder ons motto ‘Zelfstandig, maar niet alleen’ ondersteunen we je daar waar we kunnen, zodat jij kunt blijven doen waar je goed in bent!

2.     Op welke gebieden heb je ondersteuning nodig!

Als ondernemer komt er veel op je af. Je bent verantwoordelijk voor de marketing, acquisitie, administratie, het aantrekken van personeel en je moet ook nog eens op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Er komen zoveel dingen op je af dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom biedt Mijn Eigen Zaak hulp op een drietal gebieden:

– Ondernemerschap
– Vakbekwaamheid
– Persoonlijk leiderschap

Zo krijg jij als ondernemer optimale ondersteuning, zodat je je kan focussen op datgene waar je goed in bent.

3.     Start van het ondernemen; Schrijven van ondernemingsplan en financieel plan

Of je een garage, restaurant uitzendbureau of als ZZP-er in de bouw wil beginnen, het is verstandig om een ondernemingsplan te schrijven om je plannen concreet te maken. We leren tijdens het schrijven van het ondernemingsplan precies wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken, zodat de ondernemer de juiste keuzes kan maken. Tijdens het schrijven van het ondernemingsplan, begin je al te werken aan je onderneming, waaronder het benaderen van de leveranciers, klanten en concurrenten. Niet alleen van achter je laptop, maar ook daadwerkelijk op pad gaan, is onderdeel van het onderzoek. Voordeel is dat er een vliegende start van je onderneming kan plaatsvinden, na het schrijven van  het ondernemingsplan.

Het financiële plan is een cijfermatige vertaling van het ondernemingsplan. Stapsgewijs vullen we samen de excel tabellen in, waardoor de investeringen, financieringsbegroting, de exploitatiebegroting en de liquiditeitsprognose tot stand komen. Met hulp van je coach van Mijn Eigen Zaak krijg je ook inzicht in de financiële kant van je onderneming.

4.     Helpen met financiering

Meestal heeft een (startende) onderneming geld nodig om zijn plannen uit te kunnen voeren. Mijn Eigen Zaak ondersteunt ondernemers om aan financiering te komen. Er zijn mogelijkheden om een zakelijke lening aan te vragen bij een bank, maar er zijn ook andere vormen van bedrijfsfinanciering (MKB-Krediet, Crowdfunding voor bedrijven, Microkrediet etc.), subsidies en overheidsregelingen mogelijk.

5.     Ontwikkeling en vakbekwaamheid

Veel van wat mensen moeten kennen en kunnen om hun werk goed te doen, leren ze niet in (beroeps)onderwijs of opleiding, maar tijdens het werken zelf, grotendeels op een informele manier Door de snelle veranderingen van wetgeving, techniek en regelgeving is het soms noodzakelijk om je bij te laten scholen. Mijn Eigen Zaak inventariseert de behoefte aan (persoonlijke) ontwikkeling en vakbekwaamheid en zoekt daarbij de meest geschikte (beroeps)opleiding, cursus of andere (online/offline cursus). Een afgeronde opleiding kan je veel opleveren, maar eerst is het vooral een investering. In tijd én in geld. Gelukkig zijn er verschillende subsidie- en financieringsmogelijkheden waar de ondernemer gebruik van kan maken.

6.     Ondersteuning na de start

Tijdens de start van de onderneming ondersteunen wij de ondernemer op alle gebieden waar hij/zij behoefte aan heeft. Mijn Eigen Zaak helpt de ondernemer om het bedrijf of baan zo te organiseren dat ze zichzelf kunnen blijven ontplooien in waar ze goed in zijn en zich bezig kunnen houden met zaken waar ze energie van krijgen. Dit doen we door het geven van workshops, intervisiesessies en door het bieden van persoonlijke begeleiding. Ook hebben wij een netwerk aan specialisten (social media, verkoop, financieel, persoonlijke ontwikkeling, opleiding etc.) die de klanten kunnen bijstaan nadat ze zijn uitgestroomd. Wij bieden financieel pakket en helpen met aangiftes omzetbelasting en inkomstenbelasting. Daarnaast leren wij de ondernemer de beginselen van boekhouding.

Mijn Eigen Zaak legt de focus op het behalen van resultaten, met zaken waar je sterk in bent en waar je in uitblinkt. De coaches van Mijn Eigen Zaak activeren je passie, motivatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwaarde. Door de toevoeging van basiskennis en praktijkervaringen wordt optimaal gewerkt aan de ontwikkeling van ondernemerschap.

Geïnteresseerd?

Mijn Eigen Zaak VOF
Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn

Telefoon: 055-7851825
Internet: www.mijn-eigenzaak.nl
E-mail: info(@)mijn-eigenzaak.nl

Geef een reactie