Zelfstandig, maar niet alleen

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. Dat is niet altijd gemakkelijk, dat heeft de coronacrisis ons wel geleerd. Om ondernemers te helpen om (financiële) problemen op te lossen en nieuwe kansen te verzilveren, heeft Mijn Eigen Zaak diverse programma’s ontwikkeld.

Veel ondernemers zijn gewend om alles zelf te doen. En door hard te werken en aan te pakken krijgen ze ook heel veel voor elkaar. Echter soms gaat het niet zoals je wenst en schiet je kennis tekort en mis je de nodige ervaring om zaken snel en effectief af te handelen. Met begeleiding van de bedrijfsspecialisten van Mijn Eigen Zaak, kunnen we je gericht helpen om de volgende stap te zetten. Wij helpen je om van je bedrijf een succes te maken!

Hoe kan Mijn Eigen Zaak je helpen?

Ondernemen is niet alleen dromen najagen, maar ook hard werken, regelmatig gedoe overwinnen en beslissingen nemen. Zorg dat je je zaak voor elkaar hebt en laat je, waar nodig, helpen door iemand, die je business en jouw situatie begrijpt. En die de weg weet en heldere taal spreekt. De bedrijfsspecialisten van Mijn Eigen Zaak, zijn deskundig, betrokken en resultaatgericht en ondersteunen je effectief op die punten waar jij het nodig vindt. Zo helpen wij honderden ondernemers per jaar.  Enkele voorbeelden waar we jou mee kunnen helpen:

Bedrijfsadvies en praktische ondersteuning

Wil je sparren over de richting van je onderneming of sta je voor lastige keuzes? Heb je te weinig tijd voor alle taken die gedaan moeten worden? Heb je geen overzicht over je financiële situatie? Word je geconfronteerd met een dalende omzet, ziekte van personeel, een grote klant die niet betaalt of een juridisch conflict met een leverancier. Er zijn soms momenten dat alles tegen lijkt te zitten.
De bedrijfsspecialisten van Mijn Eigen Zaak kunnen je effectief begeleiden en waar nodig actief bijspringen om je bedrijf weer op de rit te zetten. Door onze jarenlange ervaring herkennen we in de meeste gevallen snel de knelpunten, waardoor er direct aan een verbeterplan gewerkt kan worden. Mijn Eigen Zaak begeleid ook ondernemers die in Zwaar weer verkeren en onder toezicht bij Bijzonder Beheer staan.

Dienstverlening Mijn Eigen Zaak

 • Jij als ondernemer
 • Advies & inspiratie
 • Ondersteuning & interim
 • Financieel beheer
 • Financiering & subsidies
 • Beheer van je administratie
 • Website & social media
 • Acquisitie & salesprofessionals
 • Opleidingen
 • Academie; ondernemersplan & financieel plan
 • Workshops

En andere vragen die jou als ondernemer bezighouden. Lees meer

Voorbeelden uit de praktijk

Mijn Eigen Zaak heeft in heel Nederland bedrijfscoaches, die graag (vrijblijvend) een afspraak willen maken.

Na 23 jaar dienstverband gestart als ZZP'er

Dorien besloot om na 23 jaar dienstverband voor zichzelf te beginnen. Jarenlang heeft ze gewerkt als managementassistent, nu wil ze aan de slag als virtual assistant. Mijn Eigen Zaak heeft Dorien geholpen om haar ideeën om te zetten naar concrete acties. Daarnaast heeft ze toegang gekregen tot een groot netwerk van ondernemers, waardoor ze een vliegende start heeft kunnen maken met haar bedrijf.

Een nieuw bestaan opbouwen als ondernemer in een vreemd land

Aliessa vluchtte in 2015 van Syrië naar Nederland. In Damascus bezat hij 5 restaurants en een horecagroothandel. Door de oorlog is hij al zijn bezittingen verloren, waardoor hij in Nederland weer opnieuw moest beginnen. Hij starte zijn eigen restaurant (Syrisch eten) in Apeldoorn en liep tegen verschillende problemen aan. Aliessa is een echte ondernemer, maar ondernemen in Syrië is heel anders dan ondernemen in Nederland. Mijn Eigen Zaak heeft hem gedurende een jaar begeleid met de bedrijfsvoering van zijn onderneming. Inmiddels is Syrisch eten een gevestigde naam in Apeldoorn.

Activiteiten Mijn Eigen Zaak

Mijn Eigen Zaak begeleidt (startende) ondernemers en voert opdrachten uit voor (semi)overheid, waaronder gemeenten, werkbedrijven en het UWV. Hieronder staan enkele voorbeelden voor:

 • Mensen die (nog) niet weten welke richting ze op willen: Empowerment, testen en begeleiding.
 • Startende ondernemers: Voorbereidingsfase (ondernemingsplan en financieel plan), ontwikkeling competenties en vakvaardigheden, opleiding, financiering, subsidies etc.
 • Ondernemers: Ondernemersadvies, praktische (ad-hoc) ondersteuning tot ad-interim, financieel beheer, administratie uitbesteed aan Mijn Eigen Zaak, actieve hulp bij marketing & social media, financiering etc.
 • Bedrijven ”in zwaar weer”: Herstructureren van de onderneming en/of financieringsstructuur, begeleiding en advies bij bedrijfsbeëindiging of doorstart , bedrijven bij BBZ of Bijzonder Beheer van een bank.
 • (Semi)overheid: Contract met UWV en gemeenten, netwerk aan bedrijfscoaches, trajecten naar zelfstandig ondernemerschap, naar loondienst, werkfit maken, oriëntatie op de arbeidsmarkt en bemiddeling naar werk

 

Mijn Eigen Zaak heeft ervaren bedrijfscoaches werkzaam in heel Nederland, die (startende) ondernemers begeleiden.