LinkedIn & CV workshop

LinkedIn & CV workshop
no comments
0
0
Details
Date:

mei 14

Time:

09:00 am - 12:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-linkedin-cv-workshop-56626852440
Organizer

Mijn Eigen Zaak

Website: https://www.eventbrite.nl/o/mijn-eigen-zaak-17270712606
Venue

Apeldoorn

Vlijtseweg 144, 7317 AK Apeldoorn

Apeldoorn, GE, NL, 7317 AK

De noodzaak van een cv waarin men tot zijn recht komt:


Vraag aan een selecteur: “Hoe leest u cv’s?” 


Antwoord: “In eerste instantie in 9 seconden.”


Selecteurs zijn geneigd om in één oogopslag een eerste indruk over iemand te vormen. Het cv moet ertoe leiden dat de selecteur ‘getriggerd’ wordt om de sollicitant te willen zien en spreken. Als loopbaanprofessional heb ik honderden cv’s gezien die cliënten zelf gemaakt hebben. Mijn ervaring is dat als zij zelf hun eigen cv maken, zij nog niet voor 30% uit de verf komen.


Het curriculum vitae is gericht op het werk dat u wilt gaan doen!


Het uitgangspunt is dat de cliënt arbeidsmarkt klaar is, dat betekent dat de cliënt weet wat hij/zij wil op de arbeidsmarkt en dat ook ‘draagt’. De cliënt en ik bouwen samen aan het cv. Met andere woorden: de cliënt vertelt waarop het cv gericht is en ik begeleid de cliënt hands-on om dit professioneel op papier te krijgen en tevens om de woorden te vinden die het cv volledig ondersteunen. Een cv-sessie met mij kent vier onderdelen:


 


Op papier:


Ik vraag door op alles wat de cliënt heeft gedaan in zijn/haar opleiding, werkervaring en privéleven. Daardoor ontstaat een cv:


• waarin werkervaring naar voren komt die de cliënt als heel gewoon ervaart, maar die juist uniek is;


• waarin werkervaring naar voren komt die relevant is voor het werk dat veroverd moet worden;


• waarin (deeltijd)opleidingen, trainingen, etc. op de juiste plaats tot hun recht komen;


• dat in een oogopslag concreet en helder is en waar geen werkgever omheen kan;


• met een krachtig profiel over wie de cliënt NU is op de arbeidsmarkt;


• waar de cliënt trots op is en dat hij/zij graag aan netwerkcontacten geeft en bij sollicitaties inbrengt.


 


Op LinkedIn:


LinkedIn is het openbare cv. Eenieder die dat wenst kan het bekijken, en dat gebeurt ook, zoals in het werk verkrijgen via-via: “Ik ken een goede voor deze functie, kijk maar op zijn LinkedIn-profiel”. Daarnaast is het een bron van kandidaten voor recruiters die zoeken op trefwoorden. In de cv-sessie wordt ook uitgebreid stilgestaan bij profilering op LinkedIn en het effectief gebruik van LinkedIn, zoals de kracht van de samenvatting, het omgaan met aanbevelingen, het opbouwen van een netwerk en het in kaart brengen van uw persoonlijke arbeidsmarkt.


 


Eigen woorden:


Tijdens het bouwen aan het cv vinden we tevens de eigen woorden van de cliënt om alle vragen over de werkervaring, overstappen van baan, gaten in het cv, vertrekargumenten, etc. te kunnen beantwoorden. Belangrijk daarbij is om de loopbaanstappen in een groter verband te kunnen zetten en om de zogenaamde ‘rode draad’ te kunnen vertellen. De rol van mij hierin is om woorden ‘voor de mond’ te leggen en samen met de cliënt te zoeken naar de authentieke woorden van de cliënt zelf.


 


Arbeidsmarktbenadering:


Ik geef tijdens de cv-sessie ook advies op maat over de meest effectieve benadering van de arbeidsmarkt door de cliënt. Dit kan bestaan uit advies over netwerken, passende werkomgevingen, werving- & selectiebureaus, sollicitatieactiviteiten, etc.


 


Beoogd resultaat voor cliënt:


De intensieve sessie heeft één enkel doel en dat is dat u met uw cv en LinkedIn-profiel in al uw netwerken, op Social Media en in sollicitatieactiviteiten het gevoel oproept: “Die wil ik spreken!”


 


Voorbereiding:


Essentieel is een telefonische intake om te bepalen of de cliënt arbeidsmarkt klaar is. Als het antwoord positief is, kunnen we aan de slag gaan. Is mijn bevinding nog niet klaar, dan adviseer ik max. 2 loopbaanadviesgesprekken, gericht op arbeidsmarkt klaar maken.


 


Tijdsduur:


Een cv-sessie is gem. 3 uur intensief samen aan het werk! Dit wordt aangevuld met het hands-on optimaliseren van uw LinkedIn profiel van maximaal 30 minuten, nadat u dit zelf heeft bewerkt vanuit uw nieuwe cv.


 


Trainingsdata:


De datum voor de training wordt in overleg tussen cursist en trainer afgestemd.


 


Investering:


Deze intensieve individuele training kost € 450,- ex. btw en reiskosten à 0,23 per k/m.


 


Over de trainer & contact:


De workshop wordt gegeven door Ilona Branbergen van LEV&IK, vitaliteit in werk! Voor het afstemmen van een datum is zij bereikbaar via info@levenik.nl of 06-47400608.