Zelfstandig, maar niet alleen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen als ZZP-er, freelancer of MKB-er. Nederland kent inmiddels 1.3 miljoen ZZP-ers en freelancers en ieder jaar starten ook veel zelfstandigen in het MKB. Veel mensen gaan als zelfstandig ondernemer aan de slag, omdat ze zich weer eigenaar willen voelen van hun eigen (werk) leven. Maar als je eenmaal bent gestart komt er veel op je af, zoals het schrijven van een ondernemersplan, het doen van acquisitie, de marketing, maar ook het bijhouden van je administratie. Lees verder voor de diensten die Mijn Eigen Zaak aanbiedt. 

Hoe kan Mijn Eigen Zaak je helpen?

Voor elke kandidaat maken we een persoonlijk routeplan. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe en wat is er nodig om jouw doelen te realiseren? Waar heb jij als (startende) ondernemer behoefte aan en hoe kunnen we jou hier zo goed mogelijk in ondersteunen? Er is een keuze uit persoonlijke coaching, een gesprek met een specialist of het volgen van workshops. Het is ook mogelijk om een werkplek te krijgen bij Mijn Eigen Zaak. Dit is vooral interessant als je als ZZP'er of Freelancer veel vanuit huis werkt.
Wij hebben diverse coaches en specialisten in ons netwerk, zodat we altijd een goede match kunnen vinden. Daarnaast kunnen wij voor jou de boekhouding verzorgen, ondersteunen bij financieel beheer of het inrichten van je marketingkanalen (website en social media). Kijk voor een overzicht van de coaches bij Mijn Eigen Zaak. Daarnaast hebben we een groot aanbod aan workshops en trainingen.

5-Stappenplan voor startende ondernemer

Mijn Eigen Zaak begeleidt je stap-voor-stap naar zelfstandig ondernemerschap. In dit stappenplan komen alle facetten aan de orde die je moet regelen om een onderneming (Freelancer, ZZP-er of MKB-er) op te zetten. De specialisten van Mijn Eigen Zaak helpen je om het 5-stappenplan zorgvuldig te doorlopen. Stap 1: Oriëntatiefase, Stap 2: Jij als ondernemer, Stap 3: Maak een ondernemingsplan, Stap 4: Financiering organiseren en Stap 5: Start als zelfstandig ondernemer. Lees verder

Voorbeelden uit de praktijk

Mijn Eigen Zaak heeft in heel Nederland bedrijfscoaches, die graag (vrijblijvend) een afspraak willen maken.

Een startup beginnen vanuit de uitkering

Michael en Randy kwamen om verschillende redenen in de uitkering terecht. Nu besluiten ze een jarenlange droom om te zetten naar werkelijkheid: het starten van een eigen onderneming. De grootste uitdaging was het krijgen van financiering voor hun startup. Mijn Eigen Zaak heeft geholpen bij het schijven van een ondernemersplan en het vinden van startkapitaal. Dankzij het winnen van een prijsvraag van het ministerie van OCW kunnen ze aan de slag.

Vastgelopen in het werk, verder als ondernemer

Ihsan liep vast in zijn werk en kwam thuis te zitten. Hij kon zich er niet toe zetten om te solliciteren naar een baan in loondienst en besloot via een regeling van de gemeente Zwolle voor zichzelf te beginnen. Mijn Eigen Zaak heeft hem geholpen bij het schrijven van een ondernemersplan. Tijdens het schrijven is Ihsan direct klanten gaan werven, zodat hij bij starten van zijn bedrijf direct omzet ging genereren. Inmiddels is zijn bedrijf Carcleaning Zwolle uitgegroeid tot een bekend autopoetsbedrijf in Zwolle.

Activiteiten Mijn Eigen Zaak

Mijn Eigen Zaak begeleidt (startende) ondernemers en voert opdrachten uit voor (semi)overheid, waaronder gemeenten, werkbedrijven en het UWV .

  • Mensen die (nog) niet weten welke richting ze op willen: Empowerment, testen en begeleiding.
  • Startende ondernemers: Voorbereidingsfase (ondernemingsplan en financieel plan), ontwikkeling competenties en vakvaardigheden, opleiding, financiering, subsidies etc.
  • Ondernemers: Ondernemersadvies, praktische (ad-hoc) ondersteuning tot ad-interim, financieel beheer, administratie uitbesteed aan Mijn Eigen Zaak, actieve hulp bij marketing & social media, financiering etc.
  • Bedrijven ”in zwaar weer”: Herstructureren van de onderneming en/of financieringsstructuur,  begeleiding en advies bij bedrijfsbeëindiging of doorstart , bedrijven bij BBZ of Bijzonder Beheer van een bank.
  • (Semi)overheid: Contract met UWV en gemeenten, netwerk aan bedrijfscoaches, trajecten naar zelfstandig ondernemerschap, naar loondienst, werkfit maken, oriëntatie op de arbeidsmarkt en bemiddeling naar werk

Mijn Eigen Zaak heeft ervaren bedrijfscoaches werkzaam in heel Nederland, die mensen duurzaam begeleiden naar werk.

Wie zijn wij

Mijn Eigen Zaak is een initiatief van twee bevlogen ondernemers: Jaap en Wiebe. Samen delen we de visie dat je als ondernemer sterker staat als je datgene kunt doen waar je goed in bent. Dat levert je veel meer succes en plezier op! Maar je kunt niet in alle aspecten van het ondernemerschap uitblinken. Er komt zoveel bij kijken, dat je er wellicht bij voorbaat al ongelukkig van wordt. Wij vinden het heel erg belangrijk dat jij als ondernemer dicht bij jezelf kunt blijven en je gewenste resultaat bereikt. Onder ons motto 'Zelfstandig, maar niet alleen' ondersteunen we je daar waar we kunnen, zodat jij kunt blijven doen waar je goed in bent! Lees verder voor de diensten die Mijn Eigen Zaak aanbiedt.