Lees verder “schrijven van een ondernemingsplan”

Waar krijg je toegang toe?

  1. Op het moment van aanmelden heb je 6 maanden toegang tot deze online cursus.
  2. De online cursus bevat 7 modules bestaande uit theorie, opdrachten, adviezen en tips.
  3. Er zijn 11 coaching momenten (via teams/Zoom)) waarbij jij je vragen kan stellen. De momenten wanneer je gebruik wil maken van je coaching, bepaal jij in overleg met je coach.

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze online cursus?

Wanneer je een ondernemingsplan gaat schrijven dan moet je ervoor zorgen dat dit zo volledig mogelijk is. Wij hebben hieronder de opbouw van de modules toegevoegd voor deze cursus schrijven van een ondernemingsplan en financieel plan.

  • Module 1: De ondernemer
  • Module 2: De onderneming
  • Module 3: Marktonderzoek
  • Module 4: SWOT analyse
  • Module 5: Marketingmix
  • Module 6: Het financieel plan
  • Module 7: Afsluiting

Door bovenstaande indeling te gebruiken zal je minder snel iets vergeten op te nemen in je ondernemingsplan.

Voor wie is deze online-cursus bedoelt?

Voor iedereen die erover nadenkt om een eigen bedrijf op te richten of wil weten of zijn plan / idee levensvatbaar is. Ook mensen die geld nodig hebben om hun plannen in de praktijk te brengen maken een ondernemingsplan en financieel plan om geld te kunnen lenen bij een kredietverstrekker (bank, BBZ, crowd funding etc.)

Ondernemingsplan: verplicht of niet?

Nee, een ondernemersplan is niet verplicht. Wel is het noodzakelijk om een ondernemingsplan te schrijven wanneer je financiering nodig hebt. Je potentiële investeerder zal willen lezen waarom jij startkapitaal nodig hebt. Ook als je geen financiering nodig hebt, is een ondernemersplan handig. Het geeft je richting aan je onderneming en de kans dat je iets over het hoofd ziet is erg klein.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Mijn Eigen Zaak, telefoon: 055-7851825 of e-mail: academie@mijn-eigenzaak.nl.