Lees verder schrijven van een motivatiebrief en CV

Hoe werkt de Academie?

  1. Op het moment van aanmelden heb je 6 maanden toegang tot deze online cursus.
  2. De online cursus bevat 4 modules bestaande uit theorie, opdrachten, adviezen en tips.
  3. Er zijn 4 coaching momenten (via teams/Zoom)) waarbij jij je vragen kan stellen. De momenten wanneer je gebruik wil maken van je coaching, bepaal jij in overleg met je coach.
  • Module 1: Een baan zoeken zonder motivatiebrief en CV
  • Module 2: Schrijven van een motivatiebrief
  • Module 3: Schrijven van een Curriculum vitae (CV)
  • Module 4: Afsluiting

 

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze online cursus?

Wanneer je een Motivatiebrief en een CV gaat schrijven dan moet je ervoor zorgen dat dit zo volledig mogelijk is en opvalt tussen de stapels brieven die een organisatie ontvangt. Wij hebben hieronder de opbouw van de modules toegevoegd voor deze cursus Schrijven van een Motivatiebrief en een CV. Ook wanneer je een gat hebt in je CV of opleidingen niet hebt afgemaakt, kun je met een goede voorbereiding je sterk presenteren. Door bovenstaande indeling te gebruiken zal je minder snel iets vergeten op te nemen bij het schrijven van de Motivatiebrief en de CV.

 

Voor wie is deze online-cursus bedoelt?

Voor iedereen die een baan in loondienst zoekt.

 

Voordelen van een goede sollicitatiebrief/motivatiebrief

Je motivatiebrief geeft een eerste indruk die bij de werkgever blijft hangen. Het is dan ook één van de belangrijkste aspecten van je sollicitatie. Onderzoek wijst uit dat werkgevers de voorkeur geven aan cv’s met een begeleidende motivatiebrief. Een goed geschreven motivatiebrief geef je de kans om de lezer te laten zien dat je:

Waardevol bent: Benadruk je sterke punten om de aandacht van de lezer te trekken. Dit vergroot de kans dat je verder komt in het selectieproces.

Kunt schrijven: Er is niets erger dan een overduidelijke spelfout in uw motivatiebrief. Een fout in je brief toont niet alleen aan dat je geen aandacht voor detail hebt, maar ook dat je de vacature niet belangrijk genoeg vindt om de tijd te nemen om je brief goed te controleren. Een motivatiebrief met fouten zal onmiddellijk de prullenbak in gaan, dus controleer hem eerst zelf en vraag daarna een vriend om hem nogmaals door te kijken. Een frisse blik kan je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk vergroten.

Een unieke kandidaat bent: Gebruik je motivatiebrief om je unieke combinatie van vaardigheden en ervaringen te benadrukken en om aan te tonen hoe deze aan de functie-eisen voldoet. Geef voorbeelden die een duidelijk verband tonen tussen je kennis, ervaring en capaciteiten en de behoefte van de werkgever.

Werkervaring hebt: Hoewel je zachte en academische vaardigheden essentieel zijn om geselecteerd te worden voor een sollicitatiegesprek, is het ook belangrijk om je ervaring te relateren aan de functieomschrijving. Gebruik je motivatiebrief om voorbeelden te geven van je relevante ervaring.

Enthousiast bent: Een overtuigende en op maat geschreven motivatiebrief laat zien dat je de tijd hebt genomen om onderzoek te doen naar het bedrijf en om de behoeftes en functie-eisen van de werkgever te doorgronden. Het is je kans om te laten zien hoe enthousiast je bent over de functie en welke waarde je kunt toevoegen.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Mijn Eigen Zaak, telefoon: 055-7851825 of e-mail: academie@mijn-eigenzaak.nl.